Anasayfa
Sepetim
Kategoriler
Giriş Yap
Geri Dön

Almanya’nın Sokak Yemekleri

02-02-2023 14:39:53
Almanya’nın Sokak Yemekleri

Almanya'da Ne Yenir?

Almanya ile ilgili birçok harika şeyden biri de sokak yemeklerinin çeşitliliği ve lezzetidir!Almanya'ya yolunuz düşerse sokak lezzetlerini denemenizi tavsiye ederim.Lezzetli!Sıcak, peynirli simitleri günün hemen her saatinde satın alabilirsiniz. Leipzig'de yapılacak en güzel şeylerden biri her türden yemeğin tadına bakmaktır.Alman sokak yiyecekleri, Alman sokaklarının kenarında ve pazarlarda, fuarlarda ve diğer toplantılarda bulunan tezgahlarda veya stantlarda satılmaktadır. Alman sokak yemekleri, tuzlu veya tatlı, sıcak veya soğuk olabilir.

Brezel

Almanya'nın Bavyera bölgesinde Brezel olarak popülerdir, İngilizce konuşulan dünyanın geri kalanında simit olarak da bilinir. Brezel, baharatlı ve tatlı bir hamur işi olarak ünlü olduğu Almanya'nın güneyinden, Avusturya'dan ve Alsace'den geliyor ve simetrik, birbirine dolanmış bir makarna şeridi görünümü taşıyor. Kendine has burma düğümü olan hamur kullanılarak hazırlanan fırınlanmış ekmek ürünüdür. Kökeni olarak, Orta Çağ'ın başlarında Avrupa'da ortaya çıkmış ve daha sonra tüm dünyaya yayılmıştır. Geleneksel olarak konuşursak, bir brezelin şekli oldukça benzersizdir ve çeşitli tasarım ve boyutlarda mevcuttur. Üretimde yer alan işlemler arasında, aynı zamanda, tipik bir derinin elde edildiği ve ardından tuz çeşnisinin serpildiği yıkama sodası ve sodalı su ile bir işlemden geçirilir. Genel olarak kullanılan diğer çeşniler arasında şeker, çikolata, sır, tohumlar ve kuruyemişler bulunur.

Currywurst

Currywurst, kesinlikle denemeniz gereken bir başka Alman sokak yemeğidir! Currywurst, Alman sosisi (genellikle domuz sucuğu), ketçap, köri tozu ve Worcestershire sosuyla yapılır. Baharatlar,Alman sosisine güzel bir tat verirken, otantik Alman köklerini tadabilir. Alman körili sucuğu harikadır, bu yüzden Almanya'dayken bir tane denediğinizden emin olun! Currywurst, üzerine domates sosu dökülerek parçalar halinde servis edilmeden önce kızartılmış Bratwurst'lardan yapılan bir yemektir. Piyasadaki birçok köri sosu, çeşitli tatlara sahiptir. Daha sonra, tüketim için tek kullanımlık bir karton tabakta bulunan ortak bir sokak yemeği olarak servis edilir.

Alman Kurabiyeleri

Fast-food standlarından deneyebileceğiniz bir diğer yiyecek de Alman kurabiyeleri! Alman kurabiyelerinin inanılmaz tatları var ve kurabiyelerin Amerikan versiyonundan çok daha iyiler. Alman kurabiyeleri genellikle farklı türde fındıklara sahiptir, bu da onlara başka herhangi bir kurabiye türü tarafından kopyalanamayan harika bir tat verir. Alman kurabiyeleri kesinlikle lezzetlidir ve Almanya'yı bir sonraki ziyaretinizde kesinlikle denemek isteyeceksiniz!

Alman Döner Kebabı

Alman yemekleri çeşitli ve lezzetlidir, bunlardan en ünlülülerinde biri de Alman döner kebaplarıdır. Alman Döneri genellikle kuzu veya tavuk etinden meydana gelmektedir. Ayrıca içeriğinde sarımsak, tuz, karabiber ve bolca baharat bulunmaktadır. Bazı bölgelerin bu yemek için kendine özgü bir tarzı vardır- örneğin, Almanya'daki varyasyon sebze ve soslar gibi ek domates bazlı çeşnilerle gelirken, Türk varyantı patates kızartması, soslar, soğan ve domates ile servis edilmektedir.

Pommes Frites ile Schnitzel

Şnitzel'i daha çok geleneksel Alman yemeği olarak biliyor olabilirsiniz, ancak şnitzel karşımıza daha çok çabucak yenebilecek bir formda ve sokak yemeği olarak gelebilir.Sokak yemeği formundaki Alman şnitzelleri, Pommes Frites (patates kızartması veya kızarmış patates), Alman patates salatası (tipik olarak bir sosta haşlanmış patatesten oluşan bir Alman yemeği) veya Alman sebzeleri ile servis edilmektedir.

Kartoffelsalat ile Hähnchenschenkel

Denemeniz gereken bir diğer Alman sokak yemeği ise Alman Hähnchenschenkel mit Kartoffelsalat. Alman Hähnchenschenkel mit Kartoffelsalat, tipik olarak Alman kızarmış patates ve sarımsak, soğan, maydanoz, tereyağı ve sütten oluşan bir et suyunda kaynatılmış Alman kızarmış tavuk budu ile yapılan bir Alman yemeğidir.Alman Hähnchenschenkel mit Kartoffelsalat, başka hiçbir Alman yemeği tarafından kopyalanamayan harika bir Alman lezzeti sunar.

Glühwein

Glühwein, 1000 yılı aşkın süredir piyasada olan bir Alman içeceğidir. Alman Glühwein herhangi bir meyveden veya kırmızı şaraptan yapılabilir ve tematik olarak Alman Glühwein genellikle kış aylarında ve sıcak olarak servis edilir. Alman Glühwein, Almanya'yı ziyaret ettiğinizde denemeniz gereken temel bir Alman içeceğidir! Bu, Almanya'nın efsanevi Noel pazarlarından birini gezerken mutlaka sahip olunması ve denenmesi gereken bir sokak yemeği.

KartoffelPuffer

Almanya'nın her bölgesinde sevilen mükemmel bir Alman yemeği olan Kartoffelpuffer (Alman patatesli krepleri) sadece evde servis etmek için favori bir yemek değil, aynı zamanda yerel Volksfest'lerde ve Fasching, Karneval ve Noel pazarları gibi tatil etkinliklerinde bulunan popüler bir sokak yemeğidir. Kartoffelpuffer, Almanya'nın bölgesine bağlı olarak Reibekuchen, Reibeplätzchen, Reiberdatschi ve Grumbeerpannekuche olarak da bilinir. Kartoffelpuffer tatlı veya tuzlu olarak servis edilebilir. Çoğunlukla elma sosu veya diğer meyve kompostosu ile servis edilir ve/veya üzerine pudra şekeri serpilir, ancak aynı zamanda yoğurt-bitki sosuyla veya yemeğin bir parçası olarak etle birlikte lezzetli bir şekilde servis edilir.

Alman Elmalı Keki

Ev yapımı Apfelkuchen'den daha klasik bir Alman yoktur. Bu eski moda Alman elmalı kek tarifi, basit ama kaliteli malzemeleri bir araya getirerek sizibambaşka yerlere götürür. Bu Apfelkuchen tarifi, uyarlamaya çok uygundur. Elmaları hamurun içine karıştırabilir, birazını hamura karıştırabilir, birazını üstüne koyabilir veya hepsini en üste yerleştirebilirsiniz. Armut, kayısı, erik veya şeftali ile de değiştirebilirsiniz. İşlem çok basittir ve doğranmış elmaları hamurun içine karıştırmayı, hamurun üzerine birkaç elmayı bastırmayı ve ardından pişirmeyi içerir. Pasta tek başına, biraz çırpılmış krema ile servis edilir veya vanilyalı dondurma ve/veya üzerine ev yapımı karamel sos gezdirerek tüketilmektedir.

Schaschlikspieß (Et şişleri)

Schaschlikspieß, Alman yemeklerinin nihai gizli cevheridir! Schaschlikspieß genellikle sebze, et ve Alman baharatlarından oluşur. Schaschlikspieß porsiyon kontrolü için harikadır çünkü ihtiyacınız olan tüm besinleri içeren çok yönlü bir öğün sağlarlar. Bu yemek Alman pirinci veya Alman patatesi ile servis edilebilir. Schaschlikspieß ayrıca, bu favori Alman sokak yemeğine ek bir tat veren zeytinyağı ve limon suyu içerir. Almanca Schaschlikspieß neden müthiş? Alman Schaschlikspieß, daha dolgun hale getirmek için protein, lif içeriği için sebzeler sunar.

Frikadellen

Frikadellen, Almanya'nın hemen hemen her yerinde bulunabilen Alman sokak yemeğidir. Alman frikadelle, isteğe bağlı olarak soğan veya sarımsak, tuz, karabiber ve galeta unu ile Alman kıyma ızgara etinden oluşan bir Alman spesiyalite yemeğidir. Alman restoranlarında Alman frikadellesi genellikle Alman köri sosu ve/veya baharatlı domates sosu ile servis edilir. Alman Frikadellen, çok yönlü oldukları için harika hızlı atıştırmalıklardır. Alman Frikadellen, öğle veya akşam yemekleri için mükemmel olan daha doyurucu bir yemek yapmak için sıcak veya soğuk, peynirli veya peynirsiz veya diğer sebzelerle servis edilebilir. Frikadellen fiyatları da oldukça uygundur.

Flammkuchen

Almanya'nın geleneksel yemeklerinin çoğu gibi, Flammkuchen de basit kökenlere sahiptir. Fransız şefler, kralları etkilemek için yiyecek hazırlamakla meşgulken, Alman yemekleri, yorgun işçilerin aç karnını doldurmayı hedefliyordu. Flammkuchen, Almanya ve Fransa arasında yıllarca süren florasın artık kültürel olarak olmasa da coğrafi olarak coğrafi sınırları içinde olduğu Alsace bölgesinde ortaya çıkmıştır. Kısacası Flammkuchen, Almanya'dan ince hamurlu bir pizza yemeğidir. Geleneksel olarak, pizzalar yuvarlak şekildedir. Bu pizza ise oval veya karedirler. Hamurun üzerine konan kremayla karıştırılmış peynir, soğan, et parçaları ve bir miktar sıvı yağ ile yapılır. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.