Anasayfa
Sepetim
Kategoriler
Giriş Yap
Geri Dön

Glutensiz Vegan Tarifler

05-01-2023 12:30:30
Glutensiz Vegan Tarifler

GLUTENSİZ VEGAN TARİFLER

Sağlıklı beslenmek isteyenler ve glutensiz beslenmek zorunda olanlar lezzetli tarif arayışına giriyorlar. Vegan hayatı seçip bu doğrultuda beslenmeye özen gösteren insanlar için de nefis tarifler bulunuyor. Sizler için glutensiz vegan tarifleri bir araya getirerek harika bir liste oluşturduk. Nefis lezzetlerimize doyamayacak her bir tarifi doya doya tüketeceksiniz.

 Bir Malzemeli Ketojenik Lavaş

 Tek malzemeyle leziz mi leziz bir lavaş yapıyoruz… Hem tatlı hem de tuzlu tüketilebilir.

Malzemeler;

 ·1.5 su bardağı keten tohumu

·1 su bardağı kaynar su

 Eğer keten tohumunu blenderda çekmek size zor geliyorsa 2 su bardağı keten tohumu yavaş yavaş eklemelisiniz, elinize yapışmaması gerekiyor, isteğe göre şekil de verilebilir. Su miktarı ise kıvamına göre olmalıdır onu siz kendinize göre belirleyebilirsiniz.

 Yapılışı:

 Keten tohumunu çekilmiş halde kullanmayacaksanız öncesinde blenderda çekiyoruz ve un haline getiriyoruz. O sırada suyumuzu kaynatıyoruz. Su kaynadıktan sonra içine un halindeki keten tohumunu ekliyoruz. Ardından yoğurmaya başlıyoruz. Kıvamı şekil erilebilecek durumda olması lazım. İki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açıyoruz. Açtığımız hamurdan daire şeklinde hamurlarımızı çıkarıyoruz bunu tabak yardımıyla yapabilirsiniz. Sonrasında tavada pişirmeye başlıyoruz. (Tavayı yağlamasanız da olur) Çevirerek pişiriyoruz.

İsterseniz waffle niyetine isterseniz de öğle yemeğinde sandviç niyetine tüketebilirsiniz.

Tadı umduğunuzdan da güzel eminim buna bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun

 

Tavada Yeşillim

Büyüklerin de küçüklerinde çok beğenebileceği bir tarif. İster kahvaltıda ister öğle yemeklerinde hiç düşünmeden denemeniz gereken bir tarif. Kendisi hem doyurucu hem de hafif. Şimdi yapılışına ve malzemelere geçelim.

 

Malzemeler:

·1 küçük demet pazı veya ıspanak

·1 avuç maydanoz

·1 avuç yeşil soğanın yeşil kısmı

·1 dal taze sarımsak

·2 yumurta

·3 yemek kaşığı çiğ karabuğday unu veya sizin kullanabileceğiniz bir un

·Ahsaf Zeytinyağ

·Tuz, zerdeçal, kimyon

·Susam

 

Yapılışı:

Önce tüm yeşillikleri kıyın ve içine yumurtanızı ekleyin. Un ve diğer malzemelerinizi ekleyerek hepsini harmanlayın. Tava güzel bir ısı kazandığında tavanıza susamları serpin ve karışımı üzerine ekleyin. Tavanın kapağını kapatın ve alt kısmının pişmesini bekleyin. Bir tarafı piştikten sonra kapak yardımıyla veya nasıl kolayınıza geliyorsa diğer tarafını pişirmek için çevirin. En fazla üç dört dakikada yeşillim tarifimiz hazır. Afiyet olsun…

Çekirdekli Ekmek

Glutensiz hayatın en çok aranan ve özlenen tariflerinden biri. Bu tarif oldukça basit ve lezzetli. Hadi hemen malzemelere geçelim.

·2.5 su bardağı çiğ karabuğday unu eğer kullanmıyorsanız hangi hamuru tercih etmek isterseniz o unu da kullanabilirsiniz.

·1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu bu tozu esnekliği ve yumuşaklığı için ekliyoruz eğer bu tozdan evinizde yoksa endişe etmeyin olmasa da olur.

·1 küçük çay bardağı maden suyu yerine su da kullanılabilir.

·2 yemek kaşığı Ahsaf zeytinyağı

·½ çay kaşığı karbonat

·½ küçük çay bardağı su

·1 çay kaşığı tuz

·1 çay kaşığı mahlep (çörek tadı vermesi için mahlep ekliyoruz)

·Üzeri için ay çekirdeği

Bu ölçülerle orta boy yedi adet ekmek çıkıyor. Önce kuru sonra sıvı malzemeleri bir araya getirerek hamur haline getirin. Hamura yuvarlak şekiller vererek tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sürün ve son olarak ay çekirdeklerini ekleyin. Minik hamurlarımız için fırın vakti!

150 derece 30 dakikakadar bir süre yeterli olacaktır. Afiyet olsun…

2 Malzemeli Lavaş

Unsuz ve glütensiz üstelik çok ama çok lezzetli. Özellikle sporcular için vazgeçilemeyecek ve çocuklara ıspanağı sevdirecek tariflerin arasında bir numara da olabilir. Hadi hemen tarife geçelim.

 

Malzemeler:

·300 gram ıspanak

·4 Gündoğdu yumurta


Yapılışı:

Tüm malzemeleri Blendera çekin ve krep gibi pişirin. Tavanıza güvenmiyorsanız biraz yağ sürmelisiniz. Kısa bir zamanda lezzetli lavaşınız hazır. Arasına peynir, zeytin ve kırmızı biber ekleyebilirsiniz ya da üzerine fındık kreması ve cevizle birlikte de tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Pirinç Yufkasından Vegan Börek

 

Spring roll veya çin böreği de denilebilir. Dışı çıtır içi bol sebzeli enfes bir börek tarifi şimdi sizlerle Gayet pratik ve oldukça lezzetli bir tarif.

 

Malzemeler:

·6 adet pirinç yufkası

·1 adet salatalık

·1 adet havuç

·İçine koymak İstediğiniz sebzeler

·½ avokado

·Domates veya soya sosu

·2 su bardağı su

·1 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Şimdi hazırlanışına geçiyoruz; öncelikle suyu yufkaların sığacağı bir tabağa boşalmanız gerekmekte çünkü yufkaların yumuşaması gerekiyor. Yufkalar tek tek yaklaşık on saniye suda bekletilerek yumuşaması sağlanır. Sonrasında yumuşak yufkalarımızın içerisine dilediğiniz sebzelerinizi ekleyerek rulo yapın. Tavaya yağ ekledikten sonra güzelce çıtır olana kadar kızartın. İşte size dışı çıtır içi yumuşak sebzeli böreklerimiz. İster domates sosuyla isterseniz de soya sosuyla servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

 

1 Malzemeli Lavaş Glutensiz Vegan Dürüm

 

Mercimek ve mantar karışımıyla bu tarif leziz mi leziz bir tarif. Mercimekten lavaşımızı mantardan bifteğimizi yapıyoruz. Çok pratik ve çok lezzetli.

Lavaş malzemeleri:

·1 su bardağı kırmızı mercimek

 

Yapılışı:

Mercimeği suda bekletiyoruz. 20-30 dakika mercimekler iyice yumuşuyor ve açılıyor. Sonrasında rondoda çekiyoruz. Eğer baharatla aranız iyiyse ekleyebilirsiniz. Kimyon ve tuz tavsiye edilir. Kıvamı krep gibi olduğunda hazır.

 

Biftek İçin Malzemeler:

·150 gram mantar

·1 adet kuru soğan

·Kırmızı toz biber, karabiber, tuz

·2 yemek kaşığı Ahsaf zeytinyağı

 

Yapılışı;

Soğanları yağda pembe olana kadar kavurduktan sonra ince ince doğradığımız mantarları içine ekliyoruz. Güzelce tavada kavuruyoruz sonra baharatlarımızla birleştiriyoruz.

Dürüm için evde ne varsa kullanılabilir isteğe bağlıdır. Marul, kırmızı lahana, havuç, avokado ve mantar biftek muhteşem oluyor. Afiyet olsun.

 

Vegan Krem Peynir

Bu tarif Veganlar, süt alerjisi olanlar ve süt ürünü tüketmeyenler için enfes bir tarif. Herkesin tadına doyamadığı oldukça hafif ve sağlıklı krem peynir. Üstelik Ana malzemesi kaju.

İsterseniz kahvaltıda isterseniz salatalarınızda tüketebilirsiniz.

 

Malzemeler:

·200 gram kaju

·3 tatlı kaşığı besin mayası

·1 limon suyu

·1 çay kaşığı tuz

·1 diş sarımsak (tamamen isteğinize bağlı)

·1 tatlı kaşığı probiyotik veya 3 tatlı kaşığı probiyotik içecek (kombucha gibi)

 

Yapılışı:

Çiğ kajular kapaklı bir kaba alınır ve üzerini bir parmak geçinceye kadar su eklenir. Besin değerinin artması için Kapağı kapalı bir kapta dolapta sekiz saat bekletilir. Sonra su ile yıkanır. Ardından tüm malzemeler blendera alınır ve pürüzsüz bir kıvam elde edilinceye kadar çekilir. Tadına bakarak tuzunu ayarlayabilirsiniz. Kavanozunuzda en fazla iki hafta kadar bekleyebilir ama iki haftadan önce biteceği kesin çünkü enfes bir tarif. Afiyet olsun.

 

Doyurucu Yaz Kasesi

 

Özel soslu, vegan, glütensiz bir yaz kasesihazırlayacağız ihtiyacımız olan şeyler sırasıyla:

·1 adet patlıcan

·1 adet kabak

·1 adet havuç

·8-9 adet mantar

·1 kase haşlanmış nohut

·3 yemek kaşığı Ahsaf zeytinyağı

·Baharatlar

·3 yemek kaşığı haşlanmış basmati pirinç

 

Sos için malzemeler;

·1 yemek kaşığı tahin

·1 tatlı kaşığı domates salçası

·½ limon suyu

·Tuz, karabiber

 

Yapılışı:

Yağlı kağıdı serdiğiniz tepsinize 2 yemek kaşığı ile yağladığınız sebzelerinizi dizin. Nohut, 1 yemek kaşığı yağ ve baharatlarla güzelce harmanlanır ve tepsiye yayılır. Fırında 170 derece, 20-25 dakika boyunca pişirilir. Onlar pişerken salata sosu hazırlandıktan sonra üzerine eklenir ve afiyet olsun.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.