Anasayfa
Sepetim
Kategoriler
Giriş Yap
Geri Dön

KAHVALTIDA PRATİK TARİFLER

22-12-2022 15:10:35
KAHVALTIDA PRATİK TARİFLER

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Güne doğru beslenmeyle başlamak gün içerisindeki enerjimizi doğrudan etkilemektedir. Kahvaltıda çeşit çeşit gıda tüketiriz. Bu gıdalarla harika tarifler oluşturarak sofralarımıza lezzet katarız. Bu kahvaltı öğünümüzü daha eğlenceli ve lezzetli halet getirir. Böylece kahvaltı yapmak bizler için bir keyif haline dönüşmektedir. Bazen sadece peynir, zeytin, domates ile geçiştiririz kahvaltımızı bazen ise harika tariflerle süsleriz. İşte o pratik kahvaltılık tarifleri sizler için derledik toparladık.

 

BEYAZ OMLET 

Malzemeler:

6 adet yumurta beyazı

1 dal biberiye

3 adet mantar

3 adet cherry domates

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tuz

Yarım demet maydanoz

Karabiber

Beyaz Omlet Nasıl Yapılır:

Önceden ısıtılmış tavayı sağlayarak kızdırıyoruz. Yıkayıp dilimlediğimiz mantarları güzelce soteliyoruz. Yumurtanın beyazlarını çatal yardımı ile çırpıp tavaya döküyoruz. Cherry domatesleri ikiye bölerek biberiye yaprakları ile omletin üzerine serpiştiriyoruz. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Omlet istediğiniz kıvamda pişince üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis ediyoruz.

KAHVALTI SALATASI

Malzemeler:

1 adet yumurta

2 adet salatalık

Yarım su bardağı kaşar peynir

1 adet domates

Yarım çay bardağı dilimli yeşil zeytin

Yarım çay bardağı dilimli siyah zeytin

Yarım su bardağı beyaz peynir

Yarım avokado

Yarım turp

Tuz

Karabiber

Bir tutam maydanoz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kahvaltı Salatası Nasıl Yapılır:

Domates ve salatalıkları kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayıp geniş bir kaba alıyoruz. Üstüne küp küp doğradığımız kaşar peyniri ve beyaz peyniri ilave ediyoruz. Daha sonra siyah ve yeşil zeytinleri ve ince doğranmış maydanozu da ekliyoruz. Geniş salata kabımızın bir kenarına yarım avokadoyu koyuyoruz. Yarım turpu dilimleyerek yanına diziyoruz. Yumurtayı katı kıvamda olacak şekilde haşlayıp kabuklarını soyarak 4 parçaya bölüyoruz. Salatamızın üzerine yumurta dilimlerini yerleştiriyoruz. Son olarak üzerine tuz ve karabiber serperek servis ediyoruz.

KAHVALTILIK GRANOLA 

Malzemeler:

3 su bardağı yulaf ezmesi

1 yumurta akı

1 su bardağı iri çekilmiş çiğ fındık

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

3 yemek kaşığı bal

1 su bardağı iri çekilmiş çiğ badem

Tercih edilen meyve kuruları (kuru üzüm, kuru incir vs.)

Kahvaltılık Granola Nasıl Yapılır:

Bir kâseye aldığımız yumurta akını çatalla köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. İçine 3 yemek kaşığı balı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra içine yulaf ezmesi, fındık, Hindistan cevizi ve bademleri ilave edip güzelce harmanlıyoruz. Bu karışımı geniş bir fırın tepsisine yayarak 180 derece fırında 5 dakikada bir karıştırarak kahverengi renk alana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğuması için bekletiyoruz. Daha sona kuru meyveleri içine doğrayarak karıştırıp cam kavanozda saklıyoruz.

SMOOTHİE KASESİ 

Malzemeler:

1 kâse süzme yoğurt

6 adet çilek

1 yemek kaşığı chia tohumu

10-12 adet yaban mersini

1 tatlı kaşığı bal

Üzeri İçin:

15 adet yaban mersini

5-6 adet çiğ badem

1 adet küçük boy muz

1 tatlı kaşığı chia tohumu

Smoothie Kasesi Nasıl Yapılır:

Süzme yoğurdu blendera koyuyoruz. Çilekleri ayıklayarak içine ekliyoruz. Yaban mersini, chia tohumu ve balı da ilave ettikten sonra blenderdan geçiriyoruz. Karışımı derin bir kâseye alarak üzerine dilimlediğimiz muzları diziyoruz. Kenarlarını badem, yaban mersini ve chia tohumları ile süsleyerek servis ediyoruz.

KUYMAK 

Malzemeler:

1 kâse köy peyniri

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı kaynar su

2 yemek kaşığı mısır unu

1 su bardağı su

Tuz

Kuymak Nasıl Yapılır:

Tereyağını bir tavaya alıp köpürene kadar kızdırıyoruz. Daha sonra üzerine mısır unu ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine bir su bardağı suyu ve tuzu ilave edip topaklanmaması için karıştırıyoruz. Suyunu çekince içine köy peynirini ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz. Peynirler de eriyince kaynar suyu ilave ederek suyu çekene kadar pişiriyoruz. Uzayan bir kıvama gelince ocağın altını kısıyoruz. Tereyağı hafif üste çıkınca ocağı kapatıp sıcak olarak servis ediyoruz.

KAHVALTILIK KABAK KIZARTMASI 

Malzemeler:

1 adet büyük boy kabak

Yarım demet dereotu

1 adet yumurta

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

3 yemek kaşığı un

Kahvaltılık Kabak Kızartması Nasıl Yapılır:

Kabakları parmak kalınlığında dilimliyoruz. Daha sonra kabakları ortasından yarıyoruz. Bir kâsede dereotu ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırıyoruz. Bu karışımı kabakların orta kısmına dolduruyoruz. Kapattığımız kabakları iyice una buluyoruz. Bir kâsede bir adet yumurtayı iyice çırpıyoruz. Una buladığımız kabakları çırpılmış yumurtaya batırıyoruz. Kızgın yağda her iki tarafı da renk alana kadar kızartıyoruz. Hazırladığımız kabak kızartmasını sıcak olarak servis ediyoruz.

KARABUĞDAY UNLU KREP 

Malzemeler:

1 adet yumurta

Tuz

1,5 çay bardağı süt

3 yemek kaşığı mısır unu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 su bardağı karabuğday unu

Karabuğday Unlu Krep Nasıl Yapılır:

Derin bir kaba yumurtayı kırarak iyice çırpıyoruz. Üzerine zeytinyağı ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra mısır unu ve karabuğday ununu da ekleyerek tamamen karışana kadar çırpıyoruz. Akışkan kıvama gelen hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 20 dakika dinlendiriyoruz. Krep tavasını yağlayıp içine krep hamurunu ekliyoruz. İnce olacak şekilde yayarak arkalı önlü pişiriyoruz. İsteğe göre üzerini taze meyvelerle süsleyerek de servis edebiliriz.

KURU DOMATESLİ KAHVALTILIK SOS 

Malzemeler:

1 su bardağın kuru domates

1 diş sarımsak

Yarım su bardağı yeşil zeytin

Yarım çay bardağı zeytin yağı

Kırmızı toz biber

Yarım su bardağı siyah zeytin

Kimyon

Kuru Domatesli Kahvaltılık Sos Nasıl Yapılır:

Kuru domatesleri yarım saat sıcak suda bekletiyoruz. Yumuşayan domatesleri süzerek mutfak robotuna koyuyoruz. Üzerine siyah ve yeşil zeytini ilave ediyoruz. Daha sonra zeytin yağı,sarımsak ve baharatları da ekleyerek robotta çekiyoruz. Hazırladığımız kahvaltılık sosu ister tost ya da sandviçlerde istersek de ekmeğin üzerine sürerek tüketebiliriz.

ISPANAKLI MUFFİN 

Malzemeler:

3 adet yumurta

2 su bardağı kıyılmış ıspanak

1 su bardağı rendelenmiş az tuzlu beyaz peynir

1 su bardağı tam buğday unu

Karabiber

Tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 paket kabartma tozu

Yarım çay bardağı yoğurt

Ispanaklı Muffin

Yumurtayı bir kâseye alarak çok az tuz ile çırpıp kabartıyoruz. Üzerine yoğurt, beyaz peynir ve zeytinyağını da ilave ediyoruz. İnce ince kıyılmış ıspanağı da içine ekleyerek karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozu, karabiber ve tam buğday ununu da koyup karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız karışımı yağladığımız muffin kaplarına eşit olarak dağıtıyoruz. Önceden ısıtılmış 180derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız ıspanaklı muffinleri ılıyınca servis ediyoruz.

KAHVALTILIK YULAF LAPASI 

Malzemeler:

2 su bardağı süt

Muz

Çilek

4 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Yarım tatlı kaşığı tarçın

8 yemek kaşığı yulaf ezmesi

File badem

Kahvaltılık Yulaf Lapası Nasıl Yapılır:

Küçük bir tencereye yulaf, süt ve tarçını koyup karıştırarak pişiriyoruz. Yulaflar yumuşayıp koyulaşmaya başlayınca kaselere alıyoruz. Kaselerin üzerine fıstık ezmesi gezdiriyoruz. Daha sonra kaseleri file badem ve dilimlediğimiz muz, çilek parçaları ile süsleyerek servis ediyoruz. 

Diğer leziz kahvaltılık tarifler yazımızı okumayı unutmayın, harika lezzetler sizleri bekliyor. Harika tarif videolarımızdan bir kuple kahvaltılık tarif videomuzu ise aşağıya bırakıyoruz; 

kahvaltılık patates tarifi,

acukalı kahvaltı poğaçası tarifi,

kahvaltı keki tarifi, afiyet olsun.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.